Werkwijze

Maatwerk staat bij Bruidsfotografie Het Gooi op de eerste plaats, dus een samenwerking begint altijd met een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek inventariseer ik jullie wensen en bespreek ik alle mogelijkheden met jullie.

Ik ben altijd eerlijk in mijn advies en kom met creatieve oplossingen. Al jullie wensen verwerk ik in een voorstel op maat. Ik ben erg flexibel en denk graag met jullie mee.

Hoe ga ik op jullie trouwdag te werk?
Een aantal dagen voor jullie trouwdag inventariseer ik de locatie en maak ik een moodbord met mijn ideeën. Op jullie dag zorg ik ervoor dat ik minstens 15 minuten te vroeg ben (ik drink mijn koffie zwart). Tijdens de dag werk ik zo onopvallend mogelijk. Er zijn twee momenten waarop ik aansturing geef. Dit is tijdens de fotosessie en tijdens de groepsfoto’s (mits jullie dit willen uiteraard).
Mijn doel is om een complete reportage te maken met foto’s waarvan je niet doorhad dat ik die maakte, detailfoto’s en sfeerfoto’s. Ik fotografeer vanuit verschillende hoeken, dus schrik niet als ik op de grond ga liggen of in een boom klim. Ik besteed veel aandacht aan de details zoals het bloemstuk maar ook de traan van een gast.

Als ik ‘s avonds na een dag fotograferen thuiskom, worden alle foto’s meteen geback-upt en ga ik de volgende dag aan de slag met het selecteren van de foto’s en de nabewerking. Ik werk met Adobe Fotoshop & Lightroom waarmee ik subtiele nabewerking doe. Een aantal foto’s bewerk ik op creatieve wijze, maar alleen als dit echt iets toevoegt. Ik probeer binnen 24 uur alvast een kleine sneakpreview te mailen en binnen twee weken heb ik de hele reportage klaar. Deze ontvangen jullie op DVD met een eigen omslag. Naast de fotoreportage ontvangen jullie ook altijd een digitale presentatie. Als jullie het leuk vinden maak ik ook een trouwalbum voor jullie, in de stijl van de digitale presentatie.

Het maken van een trouwalbum

Jullie ontvangen standaard een digitale presentatie, maar een trouwalbum maakt de reportage echt compleet.

Ik werk met een aantal verschillende leveranciers en jullie hebben keuze uit diverse albums, van klassiek tot modern en van klein tot groot. De pagina’s worden gedrukt op echt verdikt fotopapier en zijn te leveren met een linnen, leren of kunststof kaft, maar uiteraard ook met een foto op de voorkant.

Ik besteed veel tijd aan het maken van een album en heb twee stijlen; klassiek en modern, waarbij modern mijn voorkeur heeft. Vooraf kunnen jullie je lievelingsfoto’s uitkiezen en ook aangeven welke foto’s jullie niet in het album willen hebben. Houden jullie niet van verrassingen, dan kun je vooraf het album zien voordat het gedrukt wordt.